RECEPTI
SERBIAN TRADITION HOME SVE U VEZI HRANE... ZA RADOZNALE PISITE NAM... ODGOVORI NA VASA PISMA SLICNO NA NETU...
J A J A

KUVANO JAJE

Ako volite rovita jaja kuvajte ih 3-4 minuta u ključaloj vodi, polurovita će biti nakon 4-5 minuta kuvanja, a da bi bila tvrdo kuvana kuvajte ih oko 10 minuta. Jaje kašikom izvadite iz vrele vode i stavite pod mlaz hladne vode, jer tako će se lakše oljuštiti.
JAJA NA OKO

Jaje razbijte i direktno iz ljuske sipajte na vrelo ulje. Kašikom nalivajte vrelo ulje preko jajeta da bi žumance dobilo pokrivač. Tako možete odabrati kontrolisati koliko će tvrdo biti žumance. Izvadite na tanjir, i tek tada posolite i malo pobiberite.
OMLET

Ulje i malo putera dobro zagrejte, a jaja penasto umutite i posolite. Na vrelo ulje sipajte jaja i nakon 30 sekundi dobićete "palačinku" koju možete okrenuti da se ispeče sa druge strane. Dok se peče druga strana na jaja stavite seckanu čunku i parmezana po ukusu, preklopite palačinku i izvadite na topao tanjir. Po zalji možete koristiti umesto šunke i parmezana i druge namirnice, npr: beli masni sir, mortadelu, kečap i sl.

Postoji varijanta kada se u jaja dodaje malo brašna. Tom masom se prelije šunka koja se pržila u tiganju i lagano peče sa obe strane.
KAJGANA

Za kajganu je potrebno dobro zagrejati ulje u tiganju, a jaja dobro umutiti u tanjiru i posoliti po ukusu. Uspite jaja u tiganj, smanjite temperaturu na otprilike 150 stepeni i lagano mešajte jaje do željene gustine.
HEMENDEKS

Za svako jaje spremite po dve šnite tanko narezane dimljene mesnate slanine. Slaninu lagano isprzite na zagrejanom ulju tako da poprimi rumenu koricu, pa je izvadite i ispržite na toj masnoći kajganu. Servirajte na tenjir slaninicu a preko nje jaja.
- MUSAKA OD JAJA
- JAJA U ZAČINJENOM TESTU
- ČILI JAJA
- JAJA NA SPANAĆU
- JAJA U KAJZERICAMA
- PEČURKICE OD JAJA I PARADAJZA
- MRAMORNA JAJA
- SICILIJANSKA KAJGANA
- PUNJENA (NADEVENA) JAJA
- JAJA SA SIROM
- JAJA SA RIBOM
- JAJA SA SENFOM
- JAJA SA POVRĆEM
PREDJELA