S P E C I J A L
SERBIAN TRADITION HOME SVE U VEZI HRANE... ZA RADOZNALE PISITE NAM... MOLIM VAS! ODGOVORI NA VASA PISMA SLICNO NA NETU...
SPECIJAL - AFRODIZIJACI

ZAČIN ZA ČIN I SVA TA LUDA ISTORIJA

Da bismo vam zagolicali maštu, jer na njoj zapravo sva strast i ljubavna čarolija i počinju, i pripremili vas za Afrozodijačke tajne, počećemo od afrodizijaka koji će vam izgledati zabavno, čudno i ludo. Možda ćete se nasmejati, možda lakonski odmahnuti rukom ali ćete svakako dobro zabaviti. Moramo ipak da napomenemo da je ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA KAŽNJIVO, A TEKST KOJI SLEDI PREDSTAVLJA SAMO ZANIMLJIVU ISTORIJU!!!

Čak i u "mračnom" srednjem veku Evropljani su imali svoj omiljeni afrodizijak. Čvrsto su verovali da je mozak vrapca savršeno delotvoran u te svrhe, donoseći, naime, taj zaključak iz mita o Afroditi, antičkoj boginji ljubavi, iz čijeg imena je i izveden naziv AFRODIZIJAK. A afrodita je gajila vrapce...

Sušeni jezik kokošaka! E sad, ne znamo da li je Afrodita gajila i kokoške, ali je sušeni i mleveni jezik kokošaka bio veoma cenjen afrodizijak, nekako u isto vreme.

Španska mušica, bolje reći kantaridin - zla i naopaka materija koja se dobija sušenjem i mlevenjem španskih mušica, od davnina važi za sredstvo koje uzburkava krv, jer nadražuje genitalnu sluzokožu. Ova supstanca je veoma opasna po zdravlje konzumenta jer može dovesti do zastoja u radu bubrega ili do gastrointestinalnih krvarenja i ugroziti zivot korisnika. Markiz de Sad je prilikom posete jednom marseljskom burdelju poslužio prostitutke bombonama u kojima je bila jaka doza kantridina. Svedoci kažu da su se odabrane dame, na kraju balade, valjele u bolovima, jedna je skočila kroz prozor a dve su izdahnule u velikim mukama. A mame su nas lepo učile da ne uzimamo bombone od nepoznatih čika...

Mandragora, magijsaka biljka sa korenom u obliku ljudskog tela sa izraženim polnim odlikama, alkaloidnog svojstva koje proizvodi halucinacije. Pominje se jos u Starom Zavetu, a pili su je i mazali se njome Mesopotamci i Egipćani. Osim korena koristili su se i plodovi - "Afroditine jabuke", simboli ljubavi. Svoj vrhunac popularnosti mandragora je doživela u već pomenutom Srednjem veku, a kako je on bio "mračan" tako je i verovanje vezano za mandragoru nalik scenariju za horor film. Naime šaputalo se o tome da "mali zasađeni čovek" ispušta jezive krike kada ga čupate iz zemlje. A cena korena mandragore bila je veća ako mu je jače bio izražen onaj deo koji podseća na muški atribut.

Salep tubor je biljka koja se koristi kao afrodizijak zbog sličnosti sa muškim polnim žlezdama. Arapi i danas veruju da je salep najjače sredstvo za pospešivanje seksualne želje.

Yohimba, biljka koju zovu i "biljna vijagra", po mišljenju znalaca i pristalica njene upotrebe, svoju afrodizijačku moć crpi iz aminokiseline arginin, koja ima delotvorno dejstvo na erektivnu funkciju muškarca. Protivnici ističu da je prava sreća sto ne šteti zdravlju.

Sušeni crni mravi, ponovo jedan recept iz Srednjeg veka, pomešani sa maslinovim uljem, prava su blagodet. Ukoliko odlučite da oprobate ovaj recept (što ni u kom slučaju NE SAVETUJEMO!) morate voditi računa du su dobri samo crni mravi, a da nema rezultata ako se "prosverćuje" kakav žuti, smedji, ili tamno braon.

Sušeni gušteri se ne mešaju sa maslinovim uljem, oni više vole vino. U svakom slučaju, ako se opredelite da postanete lovac na guštere, to bi vam moglo razviti spretnost i brzinu, mada ne znam kako bi vaše voljeno biće reagovalo da vas vidi kako se maestralno bacate po kamrnjaru, u velelepnom pokušaju da ulovite gušterov rep. A o ukusu... ISKRENO, NEMAM POJMA, A NE BIH NI DA PROBAM!!!
Šakalova žuč (Bjak!) služi za mazanje genitalija (Bjak, bljak! Preferiram mirisne kupke!!!). Dakle namažete sebe i dragu osobu i čekate da se desi čudo. I ako ne znam šta može biti čudnije od te scene u kojoj dvoje "požučenih ljudi" očekuju nailazak ekstaze.

Pijavice, kao i šakalova žuc, nisu bas pravi afrodizijak, ali je interesantno znati da su služile za povećanje muškog polnog organa. Ne, ne, nikako ih ne zakačiti za njega! to bi naime imalo kontra dejstvo! Treba ih staviti u teglu i ostaviti na toplom dok se ne pretvore u kašu, pa tom masom mazati polni organ (E, OVO JE PREVIŠE!!!).

Parožci od rogova sobova i severnih jelena mogu se prikupiti u Švedskoj, Finskoj ili Norveškoj (hm...). E oni su jednostavni za upotrebu: otpadaju sami, treba ih samo sakupiti, samleti i koristiti sveže. I nemojte posle reći da Vam se put nije isplatio!

Nosorogov rog podseća na falus pa su ih ljudi nemilice ubijali ne bi li došli do rogova. Nosorogov rog je napravljen od iste materije koje su nadjene u noktima i kosi. A niko ne pravi afrodizijake od njih kose i noktiju... Originalni afrodizijak se pravi od penisa nosoroga. I sad se još i čudimo što je populacija nosoroga svedena na nekih 5 vrsta i praktično minimalan broj.

Chan Su - tradicionalni kinseki narkotik koji se pravi od žablje kože. Devedesetih godina prošlog veka u Americi je zabelezeno nekoliko smrtnih slučajeva zbog upotrebe chan sua kao afrodizijaka. Apsolutno ga ne preporučujemo!

Kosti, mast jetra i penis tigra, smatraju se u Istočnoj Aziji moćnim afrodizijacima. Naravno da su i tigrovi shodno tome jedna od ugroženih i skoro istrebljenih vrsta, ali ako se ipak odlučite za safari i hrabro krenete da ulovite svog tigra, pomislite na trenutak nije li daleko jednostavnije da inspiraciju za bolji seks pronađete u zagrljajima i poljupcima voljene osobe. Naime, nema te hemije koja može da zameni The hemiju!

Biseri i drago kamenje (E TO MOŽE!), da završimo ovu priču u velikom stilu, dugo su bili cenjeni i kao sredstvo koje podstiče seksualnu želju (pa... meni bi svakako podstakli neke želje!). Kleopatra je topila bisere u sirćetu i pila pripremljeni napitak, a Cezari i Antojije su padali pred njenim seksepilom. Persijanci su pravili neku vrstu tableta od zdrobljenih bisera i rubina, pomešanih sa zlatnom prašinom i ambrom, pa su to lepo pili - kao afrodizijak. U svakom slučaju drago kamenje i nakit imaju snažnu moć (... baš me čudi...), veličaju muškarca u očima žene, ko zna možda i jesu pravi afrodizijak!?

UPOZORENJE: Ne pokušavajte ništa od ovog sami kod kuće!!! I ne tražite sastojke po prodavnicama!
POCETNA STRANA POCETNA STRANA POCETNA STRANA
Ako želite da odštampate recepte, kliknite desnim tasterom miša na tekst recepta i odaberite opciju
PRINT / ŠTAMPAJ.AFRODIZIJACI!
... ili sve ono što možete
slobodno probati