D I J E T E
SERBIAN TRADITION HOME SVE U VEZI HRANE... ZA RADOZNALE PISITE NAM... MOLIM VAS! ODGOVORI NA VASA PISMA SLICNO NA NETU...
DIJETE - odaberite pravu...

NOVE DIJETE ZA GOJENJE OD NAŠE ČITATELJKE MAJE.
ZAHVALJUJEMO JOJ SE U NAŠE IME I U IME SVIH POSETILACA NAŠEG SAJTA
ZABLUDE O DIJETAMA

Prave savete o zaista pravilnoj ishrani možete da saznate samo od nutricioniste (pogledajte SAVETE NAŠEG NUTRICIONISTE). Sve dijete koje smo dali na ovim stranama jesu proverene, ali ipak ne garantuju da ćete izgubiti višak kilograma (kako smo rekle u uvodu...). Zato svima onima koji bi da nas pitaju BILO ŠTA u vezi dijeta, odmah da kažemo da je ovo jedan HEDONISTIČKI SAJT ZABAVNOG KARAKTERA, a mi ga radimo isključivo zbog sopstvenog zadovoljstva. SAMO SU SAVETI NUTRICIONISTA POTPISANI IMENOM STRUČNJAKA I LEKARA i zaista NEŠKODLJIVI I DELOTVORNI!.

Ipak znamo (iz ličnog iskustva), da će se većina naših čitalaca radije odlučiti za neku brzu dijetu nego za potpunu promenu načina ishrane... Zato vam predstavljamo najpoznatije ZABLUDE koje se tiču dijeta.

 • Ako jedete pre spavanja, gojite se - NETAČNO! - ako je zalogaj pre spavanja ono što vašem telu treba, slobodno se poslužite, jer samo zbog njega nećete dobiti kilograme.
 • Preskakanje obroka smanjuje kilažu - NETAČNO! - ovo je možda jedna od najvećih zabluda u vezi s dijetom, zato što narušavate pravilno funkcionisanje metabolizma, pa ćete tokom sledećeg obroka uneti više hrane nego što vaš organizam može da potroši.
 • Dovoljna je dijeta bez vežbanja - NETAČNO! - kombinujući dijetu i vežbanje ostvarujete najbolje rezultate u skidanju kilograma i što je najvažnije oni se ne vraćaju.
 • Premladi ste da biste se brinuli za svoje zdravlje - NETAČNO! - danas od bolesti srca i dijabetesa obolevaju i ljudi u ranim dvadesetim! Unošenjem voća i povrća, kalcijuma i ostalih korisnih sastojaka regulišete svoju težinu i sprečavate bolesti koje su direktno povezane s prekomernom težinom.
 • Zdrava ishrana je dosadna - NETAČNO! - postoje kulture koje jedu izuzetno zdravu hranu i ta hrana je jako uzbudljiva. Mediteranska kuhinja je jedan od najboljih primera sa svim svojim začinima, svežim povrćem i plodovima mora.
 • Nikako nemojte da jedete svoje omiljene kolače - NETAČNO! - naravno da možete da ih jedete, ali pokušajte nešto da promenite u samom receptu. Koristite belance umesto žumanca ili smanjite dozu šećera. Ipak, ako su vaši omiljeni kolaći baklave, upitajte se koliko su one dobre za vašu borbu protiv suvišnih kilograma, pogotovo ako znamo da jedna sadrži 600 kalorija.
 • So uglavnom sami dodajemo u hranu - NETAČNO! - još jedna neistina. Na mnogo stolova nema slanika, pa ipak konzumiramo mnogo soli jer ne obraćamo pažnju na količinu soli u namirnicama. Sva gotova i brza hrana sadrži veliku količinu soli. Preporučena dnevna doza od 6 grama u nekim pakovanim proizvodima može biti uvećana i do 5 puta.

  NAČ SAVET:
  Pri kupovini namirnica obavezno pročitajte nutritivnu i energetsku vrednost proizvoda, odštampanu na ambalaži! Moguća su razna iznenađenja, verujte nam na reč...


 • POCETNA STRANA
  Ako želite da odštampate recepte, kliknite desnim tasterom miša na tekst recepta i odaberite opciju
  PRINT / ŠTAMPAJ.


  SVE ŠTO ŽELITE DA PITATE U VEZI DIJETA
  PITAJTE OVDE!!!


  SAVETI NUTRICIONISTE


  sledeće strane:
  1    2    3    4    5    6    7